21 Νοεμβρίου, 2020
ΠΟΥΦ BY KIKIRIKOU
ΕΝΤΑΞΕΙ ,ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΦ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ....ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!! ΤΑ ΥΛΙΚΑ : ΛΟΝΕΤΑ 1Μ*1,5Μ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΚΙΛΑ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΝΗ( ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ,ΦΕΛΙΖΟΛ ΓΙΑ ΠΟΥΦ) ΦΕΛΙΖΟΛ ΓΙΑ ΠΟΥΦ : http://www.kamagis.gr/ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ : https://www.raptomixanes.gr/ ΥΦΑΣΜΑΤΑ : https://www.stolidaki.gr/ ΟΜΑΔΑ : https://www.facebook.com/groups/bykik...
Πολπέτες
Πολπέτες
Υλικά
- 2 μέτριες πατάτες
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμυδάκι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 αυγό και
- 1 κροκάδι
- αλάτι και πιπέρι
- φετάκια ψωμιού
- βούτυρο
- ντομάτα
- μάίντανό
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες, τις καθαρίζετε και, πριν κρυώσουν, τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Προσθέτετε στον πουρέ τον κιμά, το κρεμμυδάκι αφού το σοτάρετε με λίγο βούτυρο, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, αλάτι και πιπέρι. Δουλεύετε καλά το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο, για να παγώσει και να σφίξει. Το πλάθετε σε πολπέτες και τις αλευρώνετε. Ζεσταίνετε σε τηγάνι λίγο βούτυρο και τηγανίζετε τις πολπέτες. Κόβετε με κουπ πατ φετάκια ψωμιού στη διάμετρο που έχουν οι πολπέτες. Τα τηγανίζετε ελαφρά με λίγο βούτυρο. Βάζετε επάνω στα φετάκια ψωμιού τις πολπέ-τες και τις γαρνίρετε με ντομάτα και μάίντανό.
Σημ.: Ετοιμάζετε το μίγμα για πολπέτες όπως περιγράφεται ανωτέρω. Το πλάθετε όπως τα σουτζουκάκια. Χτυπάτε ελαφρά 1 αυγό και 1 ασπράδι με 1 κουταλάκι λάδι. Αλευρώνετε τις πολπέτες, τις βουτάτε στο αυγό, τις τυλίγετε στη γαλέτα και τις τηγανίζετε με βούτυρο ή με λάδι ραφινέ. Σερβίρετε με σαλάτα ή με νόστιμη σάλτσα ντομάτας.
20 Νοεμβρίου, 2020
Πανεύκολες χριστουγεννιάτικες κάλτσες!!!
Στο σημερινό βίντεο ξεκινάμε τα χριστουγεννιάτικα φτιάχνοντας πανεύκολες χριστουγεννιάτικες κάλτσες για διακόσμηση. Πάρα πολύ γιορτινή και εύκολη κατασκευή για τους αρχάριους!!!
Σουφλέ με ζυμαρικά << Bolognese>>
Σουφλέ με ζυμαρικά << Bolognese>>
Υλικά
- 300 γρ. μακαρόνια (στριφτά
- αλάτι
- 500 γρ. μικτό κιμά
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 2 κρεμμύδια 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3/8 λιτ. γάλα
- 4 αυγά
- 100 γρ. τριμμένο τυρί (π.χ. γκούντα)
- 1 ματσάκι μαιντανό
- βούτυρο για το ταψί
- 150 γρ. κατεψυγμένο αρακά
Εκτέλεση:
1 Βράστε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατόνερο σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας, όχι πολύ μαλακά, μετά στραγγίστε τα, περάστε τα από κρύο νερό και αφήστε τα να στραγγίσουν.
2 Εν τω μεταξύ κάψτε το λάδι και τσιγαρίστε τον κιμά. Καθαρίστε, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και προσθέστε τα στον κιμά. Μετά βάλτε και τον ντοματοπελτέ, νοστιμέψτε τα με αλάτι και πιπέρι και πάρτε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας.
3 Ανακατέψτε το γάλα με τΥ αυγά και τα 2/3 του τυριού. Πλύνετε τον μαιντανό, στραγγίστε και ψιλοκόψτε τον.
4 Βάλτε λίγο μαιντανό στην άκρη για γαρνιτούρα, τον υπόλοιπο προσθέστε τον στο μίγμα με το γάλα.
5 Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος, και βάλτε εναλλάξ μια στρώση μακαρόνια, κιμά και αρακά. Η πάνω στρώση να είναι μακαρόνια.
6 Περιχύστε τα με το μίγμα αυγών και γάλακτος. Ψήστε τα σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς (φούρνος υγραερίου σκάλα 3) για περ. 30-40 λεπτά.
7 Περ. 10 λεπτά πριν το τέλος ψησίματος πασπαλίστε το σουφλέ με το υπόλοιπο τυρί. Σερβίρετέ το γαρνιρισμένο με μαιντανό.
Συμβουλή μας Οι χρόνοι βρασίματος που δίνονται στις οδηγίες συσκευασίας είναι λίγο περισσότεροι απ ότι πρέπει. Γιαυτό μετά από 1-2 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου κάντε την πρώτη δοκιμή.
19 Νοεμβρίου, 2020
Αγριοραδίκι, Ταραξάκο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Αγριοραδίκι:
Το επιστημονικό του όνομα είναι «ταράξακο το φαρμακευτικό» της οικογένειας των συνθέτων, κοινώς πικραλίδα, πικροράδικο, αγριομάρουλο. Το φυτό αυτό που χρησιμοποιείται σαν σαλάτα έχει μια απίστευτη σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες. Το εξαιρετικό αυτό φυτό είναι διουρητικό, υπακτικό, αντισκορβουτικό,
στομαχικό, τονωτικό, καθαριστικό του αίματος, κατά των φλεγμονών του στήθους και κατά του βήχα. Είναι ακόμα κατά των χρόνιων δερματικών παθήσεων και κατά του εξογκωμένου συκωτιού και της σπλήνας από ελονοσία. Και το πολύ σπουδαίο ελαττώνει τη χοληστερίνη του αίματος. Είναι ευεργετικό στη χολή, στον αρθρίτη και στην χλώρωση (αναιμική αρρώστια των παιδιών, χαρακτηριζόμενη από την κιτρινάδα του προσώπου), κατά των χολόλιθων και των χρόνιων παθήσεων του συκωτιού. Η ρίζα του φυτού φουρνισμένη και αλεσμένη δίνει ένα ωφέλιμο καφέ που είναι ευεργετικός στην πέψη.
Ταραξάκο και υγεία ήπατος
Μελέτες σε ζώα έχουν διαπιστώσει ότι το ταραξάκο έχει προστατευτική επίδραση στον ηπατικό ιστό, παρουσία τοξικών ουσιών. Μία μελέτη βρήκε σημαντική προστασία του ήπατος σε ποντίκια που εκτέθηκαν σε τοξικά επίπεδα ακεταμινοφαίνης (παρακεταμόλης). Οι ερευνητές απέδωσαν το εύρημα στα αντιοξειδωτικά του βοτάνου [3]. Άλλες μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι το συμπλήρωμα εκχυλίσματος πικραλίδας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του υπερβολικού λίπους που είναι αποθηκευμένο στο ήπαρ [4]. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να προσδιοριστεί πώς το βότανο επηρεάζει την υγεία του ήπατος στους ανθρώπους.
Ταραξάκο και έλεγχος σακχάρου στο αίμα
Το χικορικό οξύ και το χλωρογενικό οξύ είναι δύο βιοδραστικές ενώσεις που βρίσκονται σε όλα τα μέρη του φυτού και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σακχάρου. Μελέτες σε δοκιμαστικό σωλήνα και σε ζώα δείχνουν ότι αυτές οι ενώσεις μπορούν να βελτιώσουν την έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας βελτιώνοντας ταυτόχρονα την απορρόφηση της γλυκόζης από τον μυϊκό ιστό. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σε ζώα, το χικορικό οξύ και το χλωρογενικό οξύ περιόρισαν την πέψη των αμυλούχων υδατανθράκων, που σημαίνει ότι μπορεί να μειώνουν το σάκχαρο του αίματος [1] αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτό συμβαίνει στον άνθρωπο.
Ταραξάκο και αδυνάτισμα
Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το ταραξάκο μπορεί να υποστηρίζει την απώλεια βάρους και τη συντήρηση του μειωμένου βάρους, μέσω βελτίωσης του μεταβολισμού των υδατανθράκων και μειώνοντας την απορρόφηση του λίπους [5]. Μια μελέτη σε ποντίκια έδειξε η υπήρξε απώλεια βάρους η οποία σχετίστηκε με συμπλήρωμα πικραλίδας αλλά αυτό ήταν τυχαίο εύρημα και όχι το επίκεντρο της μελέτης [4]. Μια άλλη μελέτη σε παχύσαρκους ποντικούς βρήκε ότι το χλωρογενικό οξύ μείωσε το σωματικό βάρος και τα επίπεδα ορισμένων ορμονών που βοηθούν στην αποθήκευση του λίπους [6]. Απαιτείται εστιασμένη έρευνα με βάση τον άνθρωπο για να καθοριστεί μια σαφής σχέση αιτίου-αποτελέσματος μεταξύ του βοτάνου και της διαχείρισης του βάρους.
Ταραξάκο και αρτηριακή πίεση
Οι παραδοσιακές πρακτικές ιατρικής χρησιμοποιούν το ταραξάκο ως διουρητικό με βάση την πεποίθηση ότι μπορεί να αποτοξινώσει ορισμένα όργανα. Στη σύγχρονη ιατρική, χρησιμοποιούνται διουρητικά φάρμακα για να απαλλαγεί από το σώμα από περίσσεια υγρού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μια μελέτη στον άνθρωπο διαπίστωσε ότι το βότανο είναι πράγματι ένα αποτελεσματικό διουρητικό. Ωστόσο, η μελέτη πραγματοποιήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και περιελάμβανε μόνο 17 άτομα [7]. Το ταραξάκο περιέχει κάλιο, ένα μέταλλο που σχετίζεται με μειωμένη αρτηριακή πίεση σε άτομα με προηγουμένως αυξημένα επίπεδα, έτσι μπορεί να έχει και έμμεση επίδραση στην αρτηριακή πίεση.
Ταραξάκο, πέψη και δυσκοιλιότητα
Η παραδοσιακή φυτική ιατρική έχει χρησιμοποιήσει το ταραξάκο για την
αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και άλλων συμπτωμάτων που έχουν σχέση με την πέψη. Μια μελέτη σε ποντίκια τα οποία έλαβαν συμπλήρωμα του βοτάνου βρήκε σημαντική αύξηση των συστολών του στομάχου και της εκκένωσης του περιεχομένου του. Επιπλέον, η ρίζα πικραλίδας είναι πλούσια πηγή πρεβιοτικών φυτικών ινών και κυρίως ινουλίνης. Η έρευνα έχει δείξει ότι η ινουλίνη έχει την ικανότητα να μειώνει τη δυσκοιλιότητα και να αυξάνει την εντερική κίνηση [8].
Ταραξάκο και δέρμα
Η έρευνα σε δοκιμαστικό σωλήνα και ζώα δείχνει ότι το ταραξάκο
μπορεί να προστατεύσει από βλάβες του δέρματος από το ηλιακό φως και την ακμή. Σε μια μελέτη, τα εκχυλίσματα φύλλων και ανθέων του φυτού προστάτευσαν από βλάβες του δέρματος όταν εφαρμόστηκαν λίγο πριν ή αμέσως μετά την έκθεση σε UVB ακτινοβολία -η ρίζα δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική [9]. Πρόσθετη έρευνα δείχνει ότι το εκχύλισμα πικραλίδας μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τον ερεθισμό του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την ενυδάτωση και την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο στην πρόληψη και τη θεραπεία ορισμένων τύπων ακμής [10].
Δοσολογία συμπληρώματος
Τα φύλλα και οι μίσχοι καταναλώνονται συχνά στη φυσική τους κατάσταση μαγειρεμένα ή ωμά. Η ρίζα συνήθως ξηραίνεται, αλέθεται και καταναλώνεται ως υποκατάστατο τσαγιού ή καφέ. Διατίθεται επίσης ως συμπλήρωμα σε μορφές, όπως κάψουλες και βάμμα. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες δοσολογίας καθώς έχει γίνει πολύ λίγη έρευνα σχετικά με τα συμπληρώματα.
Για το ταραξάκο έχουν χρησιμοποιηθεί σε μελέτες οι παρακάτω δοσολογίες:
- Φρέσκα φύλλα: 4-10 γραμμάρια, καθημερινά.
- Αποξηραμένα φύλλα: 4-10 γραμμάρια, καθημερινά.
- Βάμμα φύλλων: 0,4-1 κουταλάκι του γλυκού (2-5 ml), τρεις φορές την ημέρα.
- Φρέσκος χυμός φύλλων: 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml), δύο φορές την ημέρα.
- Εκχύλισμα υγρού: 1-2 κουταλάκι του γλυκού (5-10 ml), καθημερινά.
- Φρέσκια ρίζα: 2-8 γραμμάρια, καθημερινά.
- Αποξηραμένη σκόνη: 250-1.000 mg, τέσσερις φορές την ημέρα.
Χοιρινό πρασοσέλινο
Χοιρινό πρασοσέλινο
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό
- 1 1/4 του κιλού πράσα
- 1 1/4 του κιλού σέλινα
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 2-3 λεμόνια αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε να βράσει, με λίγο νερό. "Οταν πάρει βράση το ξαφρίζουμε και βάζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα πράσα, κρατώντας το άσπρο μέρος τους και λίγο πράσινο. Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τα σέλινα. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. "Οταν το κρέας μισοβράσει και μείνει με 3-4 φλιτζ. νερού, προσθέτουμε το βούτυρο και τα πρασοσέλινα. Όλα μαζί πρέπει να βράσουν και να μείνουν με την σάλτσα τους. Σερβίρετε ζεστό με μπόλικο λεμόνι.
18 Νοεμβρίου, 2020
'Ασπρα και πράσινα φασόλια σαλάτα
'Ασπρα και πράσινα φασόλια σαλάτα
• 250 γραμ. άσπρα μικρά ξερά φασόλια
• 2 μέτρια κρεμμύδια (καθαρισμένα)
• 1 φύλλο δάφνης
• 450 γραμ. πράσινο φασολάκια (στρογγυλά)
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• Χυμό ½ λεμονιού
• λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
• 80 γραμ. φουντούκια (Ψημένα)
• αλάτι
• κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο
Μουσκεύετε αποβραδίς τα φασόλια σε μπολ με χλιαρό νερό. Την επομένη τα σουρώνετε και τα βράζετε για 50 λεπτά περίπου, σε κατσαρόλα με άφθονο φρέσκο νερό, αρωματισμένο με το δαφνόφυλλο και με το 1 κρεμμύδι. Προσθέτετε το αλάτι τα 10 τελευταία λεπτά. Τα βγάζετε, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ζεματάτε τα πράσινα φασολάκια για 8-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα περνάτε αμέσως από κρύο νερό. Τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα μισά άσπρα φασόλια και λίγα από τα πράσινα, μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, λίγο δυόσμο και καμιά δεκαριά φουντούκια.
Ρίχνετε τα υπόλοιπα φασόλια (άσπρα και πράσινα) σε πιατέλα, τα ανακατεύετε και τα περιχύνετε με την κρέμα των φασολιών. Προσθέτετε το δεύτερο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια, χοντροκοπανισμένα, το κόκκινο πιπέρι ήτο μπούκοβο και διακοσμείτε μετα φυλλα-ράκια του δυόσμου.
-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...
-
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100...
-
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ???? ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!