08 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

 


Γευστικό κοτόπούλο με αμύγδαλα

 Γευστικό κοτόπούλο με αμύγδαλα 

Υλικά 


  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, 
  • 1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
  •  3 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο, 
  • 3/4 κιλού στήθος κοτόπουλου σε φιλετάκια, 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 
  • 1 φλιτζ. λάχανο μιιλοκομμένο, 
  • 1 φλιτζ. σέλινο χοντρό σε φέτες, 
  • 1/4 κιλού μανιτάρια σε φέτες 
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση 

Εκτέλεση 

Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε 2 κουτ. λάδι και σωτάρετε το κοτόπουλο για δυο λεπτά. Το βγάζετε, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάχανο και το σέλινο, ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς. Τέλος, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα να πάρουν μια βόλτα. (Θα χρειαστεί να τηγανίσετε σε δύο δόσεις). Ξαναβάζετε όλα τα υλικά στο τηγάνι και τα περιχύνετε με την εξής σάλτσα: Σε μικρό μπωλ ανακατεύετε το κορν φλάουρ, το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά σκεπασμένο επί 10 λεπτά και σερβίρετε με ρύζι. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

07 Δεκεμβρίου, 2020

Καροτόσουπα με πορτοκάλι

Καροτόσουπα με πορτοκάλι 

Υλικά


  • 3 καρότα 
  • 1 πράσο μικρό
  •  1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι 
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού 
  • 1 καρότο χοντροκομμένο 
  • 4 κουταλιές γιαούρτι lίght 
  • 1 φλυτζάνι ζεστό νερό 
  • Αλάτι Πιπέρι 
  • Κάρδαμο 
  • Φέτες πορτοκαλιού 

Εκτέλεση

Σωτάρω το πράσο σε ζωμό λαχανικών. Προσθέτω τα κομμένα κομματάκια του καρότου και το ζεστό νερό. Βράζω μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα περνάω στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Στο μείγμα Βάζω το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το αλατοπίπερο και το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά τη σούπα. Τη Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Σερδίρω τη σούπα κρύα. Γαρνίρω με κάρδαμο και λεπτοκομμένες φετούλες πορτοκαλιού. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

04 Δεκεμβρίου, 2020

Στο σημερινό βίντεο φτιάχνουμε ένα πανεύκολο μαξιλάρι με θήκη για βιβλία!!! by Ms Alley Cat

Πανευκολο για αρχάριους και τέλειο δώρο για αυτούς που αγαπούν το διάβασμα!!!


 

Ρύζι με Λαχανικά στον φούρνο

 Ρύζι με Λαχανικά στον φούρνο 

Υλικά 


  • 300 γραμμ. ρύζι 
  • 150 γραμμ. τυρί κασέρι 
  • 3 ντομάτες όχι ώριμες 
  • 100 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού λάδι 
  • 2 αυγά 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
  • λίγη φυτίνη 
  • λίγη φρυγανιά 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό (2 1/2 φορές περίπου του όγκου του ρυζιού) με τον κύβο λαχανικών. Ρίχνετε το ρύζι και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά. Αλστοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε την μελιτζάνα και συνεχίζετε 4'-5' ακόμη. Ρίχνετε τις 2 ντομάτες χωρίς σπόρους κομμένες σε κομματάκια. Τις τσιγαρίζετε και αυτές. Αναμιγνύετε το μείγμα των τσιγαρισμένων λαχανικών με το ρύζι. Αλείφετε ένα πυρίμαχο ταψί με φυτίνη και πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Αδειάζετε το μισό από το μίγμα του ρυζιού και κατόπιν απλώνετε επάνω τις φέτες του τυριού. Ρίχνετε το υπόλοιπο ρύζι. Ισιώνετε την επιφάνεια του φαγητού και τοποθετήτε εκεί την 3η ντομάτα κομμένη σε ροδέλες. Χτυπάτε τα αυγά με το τριμμένο τυρί και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε από πάνω λίγη φρυγανιά. Ψήνετε 25'-30'. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

03 Δεκεμβρίου, 2020

Μοσχάρι κινέζικο με λαχανικά και καρύδια

 Μοσχάρι κινέζικο με λαχανικά και καρύδια 


Υλικά 

  • 200 γραμμάρια μοσχάρι 
  • 1 κουταλιά κορν φλαουρ 
  • 3 κουταλιές σόγια σος 
  • 2 φλυττάνια τωμός κρέατος τεστός 
  • 2 πιπεριές κομμένες σε τετραγωωάκια 
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 
  • 1/2 φλυττάνι φουντίτσες μπρόκολο 
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μπαστουνάικια 
  • Άνηθος 
  • 5-6 καρύδια καβουρδισμένα 
  • 5-6 αμύγδαλα καβουρδισμένα 

Εκτέλεση

Κόβω το μοσχάρι σε λεπτά και μικρά κομματάκια. Το μαρινάρω Ι5 λεπτά στη σόγια σας με το κορν φλάουερ. Στα wok και σε δυνατή φωτιά, σωτάρω το μοσχάρι με τη σάλτσα του, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το ζωμό κρέατος και βράζω μέχρι να μείνει ελάχιστος ζωμος Προσθέτω τα λαχανικά και τον άνηθο. Τα σωτάρω μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να είναι τραγανά. Σερβίρω πασπαλίζοντας με καρύδια και αμύγδαλα. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

02 Δεκεμβρίου, 2020

27 Εξυπνα κόλπα με μανταλάκια

 


Σουφλέ Λαχανικών

Σουφλέ Λαχανικών


Υλικά

  •  4 αβγά 
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα 
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, παρμεζάνα κ.ο.κ) 
  • δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρ.) 
  • 2 μελιτζάνες μακρόστενες (κομμένες) 
  • 2 κολοκύθια (σε κύβους) 
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα) 
  • 2 πατάτες (σε κύβους) 
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • λίγο δυόσμο ή βασιλικό φρέσκο (ψιλοκομμένο) 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα τα λαχανικά: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ένα-ένα τα λαχανικά μέχρι νά μαραθούν: ρίχνετε πρώτα τα κρεμ-μύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα βγάζετε σε μπολ και συνεχίζετε με τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τέλος με τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά, προσθέ-τετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε. 

Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μπλέντερ τα αβγά με το ελαιόλαδο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί. Αναμιγνύετε με το μίγμα των λαχανικών και μετα-φέρετε το σουφλέ σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του σουφλέ. 

Το ιμήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. 

Σερβίρετε το φαγήτό ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο. Εάν θέλετε, το πασπαλίζετε με ψιλοκομ-μένα φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. 



ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!