08 Μαρτίου, 2020

Ντομάτες γεμιστές νηστίσιμες

Ντομάτες γεμιστές νηστίσιμες

Υλικά


  • 10-12 ντομάτες μεγάλες,
  • 4-5 κρεμμύδια
  • 5-δ φλιτζ. του καφέ ρύζι,
  • 1-1 1/2 ποτήρια του κρασιού λάδι
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • μαίντανό,
  •  δυόσμο


Εκτέλεση

Παίρνουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε, τις ανοίγουμε από το μέρος του κοτσανιού και μ ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάζουμε την ψίχα. Υστερα βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και τσιγαρίζουμε. "Οταν ξανθίσει, βάζουμε και τη μισή ψίχα από τις ντομάτες. "Οταν μαραθούν, τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα για να κρυώσουν. Μετά προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι, πιπέρι, καθώς και το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο
ψιλοκομμένο, κι αν θέλουμε λίγες σταφίδες μαύρες. Το ανακατεύ-ουμε λίγο με μια κουτάλα και με τη μάζα αυτή γεμίζουμε τις ντομά-τες. Τις βάζουμε στο ταψί και τους ρίχνουμε την υπόλοιπη ψίχα ντο-μάτας. Αν Θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε και μερικές πατάτες κομ-μένες κυδωνάτες. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι καιτις ψήνουμε στο φούρνο. "Οταν ετοιμαστούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν και σερβί-ρουμε. Με τον ίδιο τρόπο, γίνονται και οι γεμιστές πιπεριές.


πηγή; τηλεθεατής εξτρα τέυχος 990

07 Μαρτίου, 2020

Νηστήσιμο Κέικ

Νηστήσιμο Κέικ

Υλικά

  • 2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι φαρίνα,
  •  3 φλιτζ. του καφέ λάδι,
  •  1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη, 
  • 3 πορτοκάλια 
  • 4 φλιτζ. του καφέ σταφίδα, 
  • κανέλλα γαρίφαλλα, 
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  •  1 ποτήρι του κρασιού νερό, 
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα, 
  • φλούδα 1 λεμονιού (ξύσμα) 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι και τ' ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες μαύρες ή ξανθές, το νερό και το κονιάκ ή άλλο ποτό, το ζωμό από τα πορτοκάλια, τα κανελλογαρίφαλλα, τη σόδα, τα τρίμματα από τη φλούδα του λεμονιού. Τ ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα ξύλινη.
Όταν γίνουν ένα μίγμα, τότε παίρνουμε τη φόρμα και στρώνουμε ένα λαδόχαρτο αφού πρώτα το αλείφουμε με λάδι. Τη γεμίζουμε πιο κάτω από το χείλος δυο ή τρία δάχτυλα και τη βάζουμε στο φούρνο να σιγοψηθεί. "Οταν ετοιμαστεί, την αναποδογυρίζουμε σε πιάτο ή σε στρογγυλή πιατέλα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα σκόνη.

Πρεμιέρα σήμερα στις 8:30μ.μ, στο Θέατρο Περιγιαλίου



Λίγα λόγια για την παράσταση απο τον  Άρη Κατσαβριά!!

Είχα παρακολουθήσει το "Ήταν όλοι τους παιδιά μου" του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη, ενθουσιάστηκα, ζήλεψα.
"Τάκη στην επόμενη παράσταση θέλω να συμμετάσχω". Πράγματι "Μαύρη Κωμωδία" του Πήτερ Σάφερ, "Σκουπάνσκι" εγώ, ο ηλεκτρολόγος, πρόβες, διδασκαλία, δουλειά, μήνες ολόκληρους. Και ήρθε η μέρα της πρεμιέρας, άγχος κι αγωνία, έτρεμαν τα πόδια μου πριν μπω στη σκηνή, όλο αυτό μέχρι να πω την πρώτη ατάκα... Αυτό ήταν, η πρώτη ατάκα, μαγεία, λύθηκα, νόμιζα ότι ήμουν σε ένα άλλο κόσμο, μαγεύτηκα.
Όταν πια κατέβηκα, άρχισα να σκέφτομαι το κοινό. 
Τη συμμετοχή του. Την αγάπη που ένιωθε για το θέατρο και το θαυμασμό προς τους συντελεστές του. Τότε κατάλαβα ότι θέλω να γίνω κομμάτι του θεάτρου...
Ακόμα μια πρεμιέρα λοιπόν σήμερα, στις 8:30μ.μ, στο Θέατρο Περιγιαλίου με την παράσταση 




 






"Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ" της Κωνσταντίνας Βέργου, απ' την Νέα Σκηνή του συλλόγου, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.
Σας περιμένω πάλι να γίνουμε ένα, η ενασχόληση με το θέατρο είναι ψυχοθεραπεία, είναι εκτόνωση, είναι ζωή.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ 


ΝΤΥΣΙΜΟ 


ΜΕ 


ΑΘΛΗΤΙΚΑ


ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Ρύζι πιλάφι λαδερό

Ρύζι πιλάφι λαδερό

Υλικά;

  • 300 γραμμ. ρύζι, 
  • 4 κουτ. της σούπας λάδι, 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, 
  • ρίγανη, 
  • 1 φύλλο δάφνης, 
  • αλάτι,
  • πιπέρι 


     Εκτέλεση Μετρήστε με μεζούρα το ρύζι, ώστε να κανονίσετε την αναλογία του νερού που Θα είναι 3 μέρη και 1 ρύζι. Βάζετε το νερό να βράσει.
    Μέσα σε κατσαρόλα που κλείνει αεροστεγώς ρίχνετε το λάδι να κάψει. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το κόβετε σε μικρά κομματάκια ή το τρίβετε με τον τρίφτη. Μέσα στο ζεστό λάδι ρίχνετε ένα σπυρί ρυζιού. Αν το ρύζι χάσει τη διαφάνειά του, τότε ρίξτε όλο το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γυαλίσει.
    Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε να τα ανακατεύ
ετε μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το ρύζι το βραστό νερό. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη δάφνη. Ανακατεύετε μία φορά, κλείνετε καλά την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να βράσει 16-18 λεπτά χωρίς να ξεσκεπάσετε την κατσαρόλα. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό, μπορείτε να το βγάλετε από τη φωτιά. Το φορμάρετε και το σερβίρετε ζεστό.

πηγή; τηλεθεατής εξτρα τέυχος 990

06 Μαρτίου, 2020

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


Κολοκύθα με φάβα

Κολοκύθα με φάβα 

Μερiδες 4
 • Ετοιμο σε 1 ώρα
 • Θερμίδες 270


  •  1 κουτ. ελαιόλαδο
  •  2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •  2 κουτ. γλ σπόροι κύμινου
  •  100 γρ. φάβα
  •  1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  •  1 κιλό κολοκύθα σε κύβους
  •  2 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος


Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τους σπόρους του κύμινου για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνετε τη φάβα και τηγανίζετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε τον ζωμό και αφήνετε να βράσουν.
Χαμηλώνετε τη Θερμοκρασία, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Ρίχνετε μέσα την κολοκύθα και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη Θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε ελαφρά με πιρούνι.
Αν δεν σας αρέσει η φάβα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άσπρα μικρά φασόλια. Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι τα φασόλια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο Βρασίματος.


πηγή; TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 846

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ


05 Μαρτίου, 2020

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ!!!




Αντώνης Αγγελίδης - Πρόσφυγας - Active Member Loop Cover





         Έχω την χαρά να μοιραστώ αυτό το βίντεο, μετά απο αρκετό καιρό δουλειάς, προσπάθειας αλλα και αγάπης και αφοσίωσης σε αυτό που προσπαθώ να κάνω ολα τα χρόνια 
όσο καλύτερα μπορώ και με ο,τι μέσα διαθέτω. 
Ένα ομολογουμένος δύσκολο εγχείρημα στόν καιρό που ζούμε που όμως ποτέ δεν με εμπόδισε να συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπάω και νοιάζομαι, όπως πρέπει για τον καθένα μας να είναι.
 Ο πρόσφυγας -πιο επίκαιρος απο ποτέ- είναι μια διασκευή που πάντα "ζήλευα" να κάνω και νομίζω πως τώρα ήταν η καταλληλότερη στιγμή. Ευχαριστώ απο καρδιάς όσους πρακτικά και μη, με βοήθησαν και πάντα με βοηθάνε να συνεχίσω να πιστεύω και να παλεύω.
 Η αξία τους είναι ανεκτίμητη. 
Αν αγαπάτε, το like/share σας είναι κυριολεκτικά κινητήριος δύναμη.

Αντώνης Αγγελίδης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΑ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ


Φακές με Μανιτάρια και Άνηθο

Φακές με Μανιτάρια και Άνηθο


  •  2 κουτ. ελαιόλαδο 
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες 
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  •  3 φλ μανιτάρια σε φέτες 
  •  1/2 φλ. φακές 
  •  4 ντομάτες σε φέτες 
  •  1 φύλλο δάφνης 
  •  1/2 φλ μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  •  2 κουτ. άνηθος ψιλοκομμένος 
  •  Αλατοπίπερο 
  •  Λίγη πάπρικα 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια Θερμοκρασία μαζί με το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν «χρώμα».
 Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε μέσα τις φακές, τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζετε με καπάκι για 30-40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και να εξατμιστούν τα υγρά.
Ανακατεύετε με τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα, μεταφέρετε σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε.

πηγή ; TV ΖΑΠΙΝΓΚ ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ 835