09 Σεπτεμβρίου, 2020

Φασόλια φούρνου με σέσκουλα

 Φασόλια φούρνου με σέσκουλα 

Υλικά 


  • 500 γραμμ. φασόλια ξερά 
  • 500 γραμμ. σέσκουλα 
  • 500 γραμμ. φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο 
  • 3-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και Ψιλοκομμένες 
  • 150-200 γραμμ. λάδι 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • λίγος δυόσμος 
  • Ψιλοκομμένος μάίντανός 

Εκτέλεση 

Βράζουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε μέσα και την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε και τα φασόλια. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα κατεβάζουμε. Στρώνουμε σε ένα ταψί φασόλια, μια στρώση σέσκουλα, λίγο δυόσμο, τα σκόρδα και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά όσπου να τελειώσουν τα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με το λάδι και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με μάίντανό. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!

 


08 Σεπτεμβρίου, 2020

ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ!!!


 

Κοτόπουλο ατζέμ πιλάφι

 Κοτόπουλο ατζέμ πιλάφι 

Υλικά 



  • 1 κοτόπουλο, 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 
  • 2 ντομάτες 
  • 4 φλιτζ. τσαγιού νερό, 
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι 

Εκτέλεση 

Ετοιμάζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μερίδες. Το κοκκινίζετε ελαφρά με το κρεμμύδι και με το 1/2 βούτυρο. Κατόπιν προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοψηθεί. Τότε βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα και μετράτε το ζουμί και το συμπληρώνετε με νερό. Πρέπει να γίνουν 4 φλιτζ. τσαγιού. Το ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα και όταν πάρει βράση βάζετε μέσα τα κομμάτια του πουλιού και το ρύζι αφού το πλύνετε σε πολλά νερά. Το ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει ελλατώνετε την φωτιά. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτα. Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε τηγανάκι να κάψει και το ρίχνετε επάνω στο πιλάφι. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

07 Σεπτεμβρίου, 2020

Ψητά λαχανικά με φέτα

 Ψητά λαχανικά με φέτα 

ΥΛΙΚΑ 


  • • 100 γρ. μελιτζάνα κομμένη σε φέτες 
  • • 100 γρ. ντομάτα κομμένη σε φέτες 
  • • 100 γρ. πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες 
  • • 100 γρ. πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες 
  • • 100 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 
  • • 50 ml ελαιόλαδο 
  • • 200 γρ. φέτα 
  • •100 m1 κρασί λευκό αρετσίνωτο 
  • • 2 φύλλα δάφνη 
  • • 10 γρ. ρίγανη 
  • • λίγο αλάτι 
  • •1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • • 20 ml ξύδι βαλσάμικο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζω σε μια λεκάνη τη φέτα μαζί με το κρασί και τη δάφνη και τα αφήνω για λίγες ώρες στο ψυγείο. Λαδώνω τις φέτες της μελιτζάνας και του κο-λοκυθιού, τις πασπαλίζω με ρίγανη και αλάτι και τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε ένα τηγάνι με μεταλλικό χερούλι ρίχνω ελαιόλαδο και σοτάρω ελαφρά τις πιπεριές με τις ντομάτες. Μέσα στο ίδιο τηγάνι απλώνω τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, ρίχνω την τριμμένη φέ-τα επάνω στα ψητά λαχανικά κι έπειτα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζω το τηγάνι μέ-σα στο φούρνο και ψήνω μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα η φέτα. Μόλις ψηθούν, ραντίζω με ξύδι βαλσάμικο. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΕΛΝΤΗΣ
120 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΦΕΤΑ!!!!

Τα ζώδια από 7 μέχρι 13 Σεπτεμβρίου 2020 με τον Χρίστο Ντούβλη

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

 


06 Σεπτεμβρίου, 2020

Κρέμα σοκολάτα και καφέ

 Κρέμα σοκολάτα και καφέ 

Υλικά 


  • 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό 
  • 5 αυγά , 
  • 1 κουταλάκι τσαγιού νεσκαφέ, 
  • βανίλια 
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 
  • κρέμα σαντιγί 

Εκτέλεση 

Βάζετε σε μπέν μερί την σοκολάτα και το νερό. Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάτε τα κροκάδια και τα προσθέτετε στην σοκολάτα, μαζί με την βανίλια και το νεσκαφέ. Χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα πηχτή και ρίχνετε την ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε την μαρέγκα στο μίγμα σοκολάτας και το ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε την κρέμα σοκολάτας σε ένα μπολ και το σερβίρετε γαρνισισμένο με σαντιγί. 


Χοιρινό μπούτι με πατατούλες

Χοιρινό μπούτι με πατατούλες



Υλικά

  • 1 μπούτι από γουρουνόπουλο 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο χυμός 
  • 1-2 λεμονιών 
  • λίγο σέλινο, 
  • λίγος μάι'νrανός
  •  λίγο, δεντρολίβανο 
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 12 μικρές πατατούλες 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρασί άσπρο φρέσκο βούτυρο 

Εκτέλεση 

Ξεκοκαλίζουμε το χοιρινό μπούτι, αφαιρούμε το δέρμα του και το εξωτερικό στρώμα του λίπους του. Μπορούμε να ζητήσουμε από το χασάπη να μας το ετοιμάσει. Το πλένουμε καλά, το σκουπίζουμε και το βουτάμε σε λεκάνη με μια σάλτσα με το λάδι, τον χυμό του λεμονιού, το σέλινο, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφού το αφήσουμε για 2-3 ώρες, το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε κατάλληλο ταψί. Αδειάζουμε στο ταψί και την σάλτσα. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις τοποθετούμε ολόκληρες γύρω γύρω από το μπούτι. Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο και ψήνουμε το μπουτάκι για 3 περίπου ώρες, γυρίζοντας το κάθε τόσο και περιβρέχοντας το με λίγο κρασί και με την σάλτσα του. Όταν τελειώσει το ψησιμό του βγάζουμε από το ταψί το κρέας και τις πατάτες και τα διατηρούμε σε Θερμαινόμενο μέρος. Αφαιρούμε το λίπος από την επιφάνεια της σάλτσας, την αραιώνουμε με λίγο κρασί ή την πυκνώνουμε βραζοντάς την και την καρυκεύουμε με 2 κουταλιές βούτυρο. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

 


05 Σεπτεμβρίου, 2020

Lunch bag (τσαντάκι για το κολατσιό) by Κικιρικου Μανταλακια

 


ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑ LUNCH BAG... ΈΝΑ ΤΣΑΝΤΆΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΑΤΣΙΌ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ Ή ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΌ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΏΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΆΣΚΟΠΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 😉 ΥΛΙΚΑ : ΜΕΓΆΛΟ /ΜΙΚΡΟ : 1 ΚΟΜ ΠΟΠΛΙΝΑ 80εκ*34εκ/72εκ*30εκ 1 ΚΟΜ αδιαβρ/μενο 80εκ*34εκ/72εκ*30εκ 1 ΚΟΜ ΣΚΡΑΤΣ 24εκ / 20εκ (περιλαμβανονται περιθ ραφης 1εκ)

Σπαγγέτι με ελιές και αντζούγιες

 Σπαγγέτι με ελιές και αντζούγιες 

Υλικά


  •  700 γρομ. σπαγγέτι 
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1-2 πράσα 
  • 2- 3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες) 
  • 10-12 φιλέτα αντζούγιας 
  • 4 μέτριες ντομάτες (φρέσκες) 
  • 18 μαύρες ελιές (κομμένες) 
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη 
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο 
  • 1 ματσάκι μαϊντανό 
  • κίτρινο τυρί (τριμμένο) 

Ψιλοκόβετε τα πράσα (μόνο το άσπρο μέρος τους), το δυόσμό και το μαϊντανό και κόβετε σε κύβους τις αντζούγιες και τις ντομάτες. 

Βάζετε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρετε τα πράσα, το σκόρδο και τις αντζούγιες για 1 λεπτό. 'Επειτα, προσθέτετε τις ντομάτες. 

Ρίχνετε στο τηγάνι μετα υπόλοιπα υλικά και τις ελιές, την κάπαρη, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε. 

Στο μεταξύ, βάζετε τα σπαγγέτι να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν «αλ ντέντε» και τα σουρώνετε. 

Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα και τα σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί, (π.χ. πεκορίνο), 

Νικ. Τσελεμεντες