17 Νοεμβρίου, 2020

Η ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ

 Η ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ 

Η κοτόπιτα αυτή δεν γίνεται με φύλλο 


Υλικά 

  • 800 γραμμ. κοτόπουλο βρασμένο 
  • 1/2 φλιτζάνι τον τσαγιού βούτυρο 
  • 3-4 πράσα 
  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
  • 3 φλιτζάνια τον τσαγιού ζωμός (κύβος) 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί 
  • 3 κροκάδια αυγών αλάτι, πιπέρι 
  • 1 1/2-2 φλιτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο 

Εκτέλεση 

Διαλέγουμε τα πιο καθαρά ψαχνά του κοτόπουλου απαλλαγμένα από πάχος και πέτσες και τα κόβουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε φετούλες. Καβουρδίζουμε με το βούτυρο το άσπρο μέρος του πράσου, πολύ ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το αλεύρι, σιγά-σιγά και ανακατεύοντας, και όταν πάρει λίγο χρώμα, ρίχνουμε το ζωμό του κοτόπουλου και το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αφήνοντας τη σάλτσα να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσει και να γίνει λεία. Την κατεβάζουμε τότε από τη φωτιά, την αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και της προσθέτουμε ένα-ένατα κροκάδια, αναατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Στρώνουμε τη μισή σάλ-τσα σε στρογγυλό και βουτυρωμένο πιρέξ. Ισιώνουμε την επιφάνειά της και την πασπαλίζουμε με τη μισή τριμμένη γραβιέρα. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες του κοτόπουλου (να γίνουν όλες μια ή δυο ισόπαχες στρώσεις), σκεπάζουμε από πάνω με την άλλη μισή σάλτσα, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, σκορπώντας εδώ κι εκεί και μερικά κομμάτια βούτυρο και φουρνίζουμε το πιρέξ σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθ-μούς ώσπου να ψηθεί καλά η επιφάνεια της κρέμας. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

16 Νοεμβρίου, 2020

Σούπα με κρόκο Κοζάνης

 Σούπα με κρόκο Κοζάνης


Υλικά 

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 3 πράσα 
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 3 πατάτες μέτριες 
  • 3 ντομάτες μέτριες 
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη 
  • 1/3 κουτ. γλυκού κρόκος Κοζάνης 
  • 5 ποτήρια του νερού έτοιμος ζωμός κότας ·
  • λίγη ρίγανη για γαρνίρισμα 
  • αλάτι - πιπέρι 


 Εκτέλεση 

•Καθαρίστε τα πράσα και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίστε τις σκελίδες σκόρδου και λιώστε τες. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα και το σκόρδο. Κόψτε σε μικρούς κύβους τις ντομάτες και τις πατάτες. Προσθέστε τες στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σοταριστούν όλα μαζί για μερικά λεπτά. Προσθέστε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. 

Βάλτε το ζωμό κότας σε μία κατσαρόλα, για να ζεσταθεί. Προσθέστε τον κρόκο Κοζάνης, αφήστε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να βράσει και σουρώστε το. Προσθέστε το ζωμό στην κατσαρόλα μετα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά. Γαρνίρετε με λίγη ρίγανη και σερβίρετέ τη ζεστή. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!


 

15 Νοεμβρίου, 2020

Πιροσκί

Πιροσκί


 Υλικά 

  • 4 1/2 ποτήρια αλεύρι 
  • 11/4  ποτήρια γάλα 
  • 15 γραμμ. μαγιά ξερή 
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο 
  • 4-5 αβγά 
  • 1 κρόκος αβγού για την επάλειψη των πιροσκί 
  • 1/2 κιλό κιμά 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1/2 ποτήρι ζωμός κρέατος ή 1/2 ποτήρι νερό και 
  • 1/4 κύβου συμπυκνωμένου ζωμού 
  • λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός 
  • λίγος ψιλοκομμένος άνηθος 
  • ανάλογο πιπέρι και αλάτι 

 

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε μια λεκάνη τα 3 ποτήρια αλεύρι σε σχήμα λοφίσκου. Ανοίγουμε στο κέντρο του μιά γούβα και ρίχνουμε μέσα το γάλα ζεστό και τη μαγιά. Τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν μια μάζα και τα βάζουμε σε ζεστό μέρος. "Οταν η ζύμη ανέβει, ρίχνουμε το αλάτι, 2 κουταλιές βούτυρο, 2 αβγά και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη αρκετά σφιχτή. Τα ζυμώνουμε ωσότου η ζύμη αρχίσει να μην κολλάει στα χέρια μας. Τότε τη βάζουμε πάλι σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να ανέβει. "Οταν ανέβει, την ανοίγουμε με τον πλάστη, πασπαλίζοντάς την με λίγο αλεύρι για να μην κολ-λάει πάνω στο σανίδι, όπου την πλάθουμε. Την κόβουμε με ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι και την κάνουμε μικρά στρογγυλά πιροσκί. Βάζουμε στο κέντρο τους μισή κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση που Θα περιγράψουμε πιο κάτω. Τα διπλώνουμε στα δυο και τα κλείνουμε καλά, πιέζοντας τις άκρες τους με τα δάκτυλά μας. Όταν ετοιμαστούν, τα αφήνουμε πάλι να ανέβουν, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού ανακα-τεμένο με νερό και βούτυρο και τα βάζουμε στο φούρνο. Η γέμιση για τα πιροσκί γίνεται ως εξής: Κόβουμε ψιλά το κρεμμύδι και το καβουρδίζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμ-μύδι και τον κιμά να τσιγαριστεί, ενώ συνεχώς το ανακατεύουμε. "Οταν ροδοκοκκινίσει, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βγάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε με τη γέμιση αυτή τα πιροσκί, αφού προσθέσουμε σ' αυτή 2-3 σφιχτά αβγά κομμένα πολύ ψιλά, λίγο μαϊντανό και λίγο άνηθο ψιλοκομμένα. 


Κιμαδένιο ρόλο

 Κιμαδένιο ρόλο 


Υλικά 

  • 200 γραμμ. αρακά καθαρισμένο, 
  • 500 γραμμ. κιμά βοδινό 
  • 100 γραμμ. μορταδέλα, 
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά και καθαρισμένα 
  • 1 χούφτα ψίχα μωμιού βρεγμένη σε γάλα και στιμμένη 
  • 200 γραμμ. πατάτες βρασμένες, 
  • 2 κουτ. παρμεζάνα τριμμένη μαϊντανό, 
  • 60 γραμμ. βούτυρο, 
  • 100 γραμμ. κρασί λευκό ξηρό 
  • 1 κουτ. ζωμό, 
  • αλάτι, πιπέρι, 
  • μοσχοκάρυδο 

Εκτέλεση 

Σε μια λεκάνη αναμείξτε το κρέας, την ψιλοκομμένη μορταδέλλα, την ψίχα ψωμιού, τις πατάτες περασμένες από τη μηχανή του πουρέ, την παρμεζάνα, τον ψιλοκομένο μάίντανό, το αλάτι και πιπέρι, το μοσχοκάρυδο. Δουλέψτε καλά όλα τα υλικά ώσπου να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές. Πλάστε το μίγμα σε ρολό στο κέντρο του οποίου Θα τοποθετήστε τα σφιχτά αυγά. Αλευρώστε το ρολό, τηγανίστε σε καυτό βούτυρο, ρίξτε αλάτι, περιχύστε με το κρασί, αφήστε να εξατμισθεί και προσθέστε τον ζωμό καυτό. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοψηθεί επί μια περίπου ώρα. Σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες μαζί με τη σάλτσα του, γαρνιρισμένο με αρακά σωταρισμένο με βούτυρο. Θα βράσετε τον αρακά πριν τον σωτάρετε σε αλατισμένο νερό χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα για να διατηρήσει το χρώμα. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

14 Νοεμβρίου, 2020

ΛΑΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΦΆΚΙ BY KIKIRIKOU


ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΙΜΟΥΔΑΚΙΑ ΜΑΣ!! ΕΥΚΟΛΑΚΙ !!! ΥΛΙΚΑ ΖΕΡΣΕΪ ,ΓΟΥΝΑΚΙ,ΦΛΙΣ ....ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!!! ΛΑΙΜΟΙ : • ΕΝΗΛΙΚΕΣ : 64εκ*23εκ • ΠΑΙΔΙΚΟ(4Χ-10Χ) :59εκ*20εκ • ΒΡΕΦΙΚΟ(1Χ-3Χ):53εκ*18εκ ΣΚΟΥΦΙΑ : ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ*28ΕΚ


 

Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα

 Τόνος με Πικάντικη Σάλτσα


Υλικά 

  •  1 κουταλάκι λάδι 
  •  4 φέτες τόνος (800 γρ.) Πικάντικη σάλτσα ντομάτας 
  •  1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  •  2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 
  •  425 γρ. ντοματάκια κονσέρβα φιλοκομμένα 
  •  1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 
  •  1/2 κοιπαλάκι μπούκοβο 
  •  1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι 
  •  λάδι 
  •  2 δαφνόφυλλα 
  •  1/2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών 
  •  1/4 φλιτζανιού γλυκό κόκκινο κρασί 
  •  1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε τον τόνο μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Κρατήστε τον ζεστό. Σερβίρεται μαζί με την Πικάντικη Σάλτσα Ντομάτας. Πικάντικη σάλτσα ντομάτας Ζεστάνετε το λάδι στο ίδιο τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 20 λεπτά). Αφαιρέστε τα δαφνόφυλλα πριν σερβίρετε. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!


 

13 Νοεμβρίου, 2020

Ανακυκλώνω συσκευασίες σε κουτιά αποθήκευσης


 Στο σημερινό βίντεο ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες των pringles και δημιουργούμε πανεύκολα και χρήσιμα κουτιά αποθήκευσης για την κουζίνα και τα χόμπι μας.

Αγκινάρες γεμιστές με τυρί

 Αγκινάρες γεμιστές με τυρί 


Υλικά 

  • 12 καρδιές αγκινάρας 
  • 150 γραμμ. ροκφόρ 
  • 150 γραμμ. μυζήθρα 
  • 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος 
  • 2 ντομάτες όχι πολύ ώριμες 
  • 1 σφιχτό αυγό για γαρνιτούρα 
  • 1 μαρούλι, 
  • 1 λεμόνι λάδι, αλάτι 

Εκτέλεση 

Διαλέγετε αγκινάρες όχι πολύ μεγάλες και τις καθαρίζετε. Ζεσταίνετε νερό με λίγο αλάτι και το χυμό του λεμονιού. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε τις αγκινάρες και αφήνετε να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Στραγγίζετε καλά και τις βάζετε αναποδογυρισμένες σ' ένα πιάτο. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρέμα τυριού για τη γέμιση. Περνάτε από το μίξερ το ροκφόρ, προσθέτετε τη μυζήθρα λιωμένη με το πιρούνι και τελευταία την κρέμα γάλακτος χτυπημένη. Δουλεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Δοκιμάζετε και αν θέλετε ρίχνετε πιπέρι. Βάζετε την κρέμα σε πάνινη σακούλα με κορνέ και πιέζοντας γεμίζετε τις αγκινάρες. Γαρνίρετε με τα φύλλα του μαρουλιού, τις ντομάτες κομμένες κομματάκια και το αυγό ψιλοκομμένο. Ρίχνετε λίγο λάδι και σερβίρετε. 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!