26 Νοεμβρίου, 2020
25 Νοεμβρίου, 2020
Λάχανο Γιαχνί με Κάστανα
Λάχανο Γιαχνί με Κάστανα
Υλικά
- 1/2 κιλό λάχανο
- 30 γραμμ. βούτυρο
- 1μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμ. λαρδί καπνιστό (χοιρινό λίπος)
- 250 γραμμ. κρασί
- 100 γραμμ. κάστανα ξεφλουδισμένα και βρασμένα,
- αλάτι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το λάχανο φύλλο-φύλλο. Αφαιρούμε τα χοντρά κομμάτια. Βράζουμε να μαλακώσουν αρκετά τα φύλλα του. Τα ξεβγάζουμε, τα στραγγίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το βρασμένο λάχανο. Τοποθετούμε πάνω το λαρδί κομμένο σε μπαστουνάκια. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε με το λευκό κρασί. Σκεπάζουμε. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Προσθέτουμε τα κάστανα και βράζουμε ακόμη 15'. Βάζουμε το λάχανο σε μια σαλατιέρα. Τοποθετούμε τα κάστανα στο κέντρο.
24 Νοεμβρίου, 2020
Κοτόπούλο με μακαρόνια
Κοτόπούλο με μακαρόνια
Υλικά
- 1 πακέτο (1/2 κιλού) μακαρόνια σπαγγέτι μαργαρίνη,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι
- 3 φλιτζ. γάλα
- 1 μέτρια κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι λίγο πιπέρι
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί τριμμένο
- 3 φέτες άσπρο ψωμί
- 2 φλιτζ. κομματάκια μαγειρεμένο κοτόπουλο
Εκτέλεση
Βράζετε και βουτυρώνετε τα μακαρόνια και τα βάζετε σε μεγάλο πιρέξ. Λιώνετε 3 κουτ. μαργαρίνη σε μέτρια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε το αλεύρι να πάρει μερικές βράσεις και μετά το γάλα, τον κύβο, το αλατοπίπερο και τα μανιτάρια. Βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει λίγο. Την τραβάτε από τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί. Κόβετε με το χέρι σας το ψωμί σε κομματάκια και το σωτάρετε σε 3 κουτ. μαργαρίνη.Ανακατεύετε το κοτόπουλο και τη σάλτσα μαζί με τα μακαρόνια στο πιρέξ. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια το ψωμί και το ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
23 Νοεμβρίου, 2020
Πιτάκια με μαρμελάδα
Πιτάκια με μαρμελάδα
Υλικά
- 120 γραμμ. αλεύρι
- 60 γραμμ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κρόκοι αυγών
- 40 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 150 γραμμ. μαρμελάδα
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Περνάμε το μίγμα μέσα στα χέρια μας, τρίβοντάς το μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό. Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και ζυμώνουμε. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα. Την τυλίγουμε σε μια πλαστική μεμβράνη - όχι σφιχτά - και τη φυλάμε σε δροσερό μέρος για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη. Κόβουμε 12 στογγυλά με τη βοήθεια ενός μικρού πιάτου (καφέ) ή με το ειδικό μηχάνημα που κάνει σχέδια. Στα 6 απ αυτά τα στρογγυλά ανοίγουμε μια μικρή στρογγυλή τρύπα στη μέση. Τα βάζουμε σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 15' στους 170°. Τα ξεκολλάμε με τη σπάτουλα και τ' αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε τα τρυπημένα στρογγυλά με άχνη και σκεπάζουμε τα άλλα με μαρμελάδα. Τα ενώνουμε και τα πιέ-ζουμε λίγο να κολλήσουν.
Ψευτό-κεφτέδες
Ψευτό-κεφτέδες
Υλικά
- 2 μεγάλ κρεμμύδια
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
- 1 κουταλάκι πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι κανέλλα
- 1 κουταλάκι δυόσμος τριμμένος
- αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός κανονικός
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτόλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, βάζουμε το αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο, την κανέλλα, τα ζυμώνουμε όλα μαζί, για να μαραθούν λίγο, προσθέτουμε και το αλεύρι για να γίνει χυλός. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και όταν κάψει καλά παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε μέσα στο λάδι. 'Οταν ροδίσουν από την μια πλευρά οι κεφτέδες, τους γυρίζουμε από την άλλη. Τρώγονται ζεστοί.
22 Νοεμβρίου, 2020
Ψωμί με μέντα και κουκουνάρια
Ψωμί με μέντα και κουκουνάρια
Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 κ. γ. αλάτι
- 1 κ. γ. μαγιά
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένη μέντα
- 1 κ. γ. δυόσμο
- 2 κ. σ. σπόρους κουκουναριού.
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά σε μία ανοιχτή λεκάνη, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το δυόσμο, τη μέντα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τους σπόρους κουκουναριού και το αλάτι. Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική. Σκεπάζουμε τη ζύμη με βρεγμένο, πολύ καλοστυμμένο πανί (πετσέτα) και την αφήνουμε να φουσκώσει στο Θερμοθάλαμο του φούρνου. 'Οταν φουσκώσει αρκετά, πλάθουμε τη ζύμη στα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρά ψωμάκια, τα αλείφουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο και τα βάζου-με σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50' - 60'.
Ψητό φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας
Ψητό φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας
11/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο
1/3 φλ μουστάρδα με σπόρους
1 κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. γλ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουτ. ελαιόλαδο
έτοιμο σε 2 ώρες - μερίδες 6
ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΓΑΡΔΑΣ
1 φλ λευκό ξηρb κρασί
1 κουτ. μουστάρδα
'/α φλ, μουστάρδα με σπόρους
2 κουτ. μέλι
200 γρ. Βούτυρο παγωμένο σε κύΒους
Ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας: Αδειάζετε το κρασί σε κατσαρόλα και το βράζετε για 5 λεπτά ή ώσπου να μείνει το μισό. Προσθέτετε τα δύο είδη της μουστάρδας και το μέλι. Σιγοβράζετε, προσθέτοντας λίγο - λίγο το βούτυρο χωρίς να το α-φήσετε να βράσει. Βγάζετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα και ψητά λαχανικά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Αφαιρείτε το εμφανές λίπος από το μοσχάρι. Ανακατεύετε τα δύο είδη μουστάρδας με το μέλι και το σκόρδο. Αλείφετε με το μίγμα το κρέας. Βάζετε το ελαιόλαδο σε ταψί και το ζεσταίνετε στον φούρνο για 4-5 λεπτά. Ακουμπάτε το κρέας στο ζεστό ταψί και ψήνετε για 20-30 λεπτά.
Χαμηλώνετε τη Θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 1 ώρα -1 ώρα και 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώ-σει το κρέας. Βγάζετε από τον φούρνο, το σκεπάζετε και το α-φήνετε να «σταθεί» για 10-15 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
-
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Δάφνης H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα . Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ...
-
ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ BY KIKIRIKOU ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ... ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΥΦΑΣΜΑΤΑ... ΠΙΚΕ Κ ΠΟΠΛΙΝΑ! ΥΛΙΚΑ : 100εκ*100...
-
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ???? ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ !!!