07 Ιανουαρίου, 2021

Χαρουπιά θεραπευτικές ιδιότητεs: ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ:

 Χαρουπιά 

Cerαtonia siligιιa 

Οικογένεια Κυαμοειδών Ξυλοκερατιά

Ιστορία του φυτού:

 Τα χαρούπια καταναλώνονται από τα αρχαία χρόνια από τους λαούς της Μεσογείου και είναι γνωστά για τις αντιδιαρροϊχές τους ιδιότητες. Οι Άραβες τα Θεωρούσαν εξαιρετικά μαλακτικά για τις Θωρακικές λοιμώξεις και τα συνιστούσαν σε ασθενείς με χρόνια βρογχίτιδα. 


Βασικά συστατικά :

0 λοβός του φυτού περιέχει από 40°/ο έως 50% διαλυτικά σάκχαρα, κυκλιτόλη και περίπου 20°/ο τανίνες. Οι σπόροι του περιέχουν κόμμι, που αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρού από  

θεραπευτικέ ιδιότητεs:

• Το άλευρο του πολτού από χαρούπια χορηγείται για τη διάρροια σε βρέφη και μικρά παιδιά. Έχει, σε γενικές γραμμές, Θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών. 

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ: 

Οι λοβοί του είναι πολύ γλυκοί και νοστιμότατοι για φαγητό ως έχουν. Σε ορισμένες καλλιεργούμενες ποικιλίες, αν σπάσεις ένα κλαδί τον φυτού, εκκρίνεται ένα παχύρρευστο υγρό σαν μέλι. Η γεύση του χαρουπιού θυμίζει σοκολάτα. Μάλιστα, στις Ηνωμένες Πολιτείες η σκόνη χαρουπιού χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του κακάο. Στην Ελλάδα παρασκευάζουμε ένα ψωμί σοκολάτάς, το οποίο γίνεται από αλεύρι χαρουπιού και αλεύρι σίτου σε ίσες ποσότητες. Από το χαρούπι γίνονται ακόμα και λικέρ.


Οι αλεσμένοί σπόροι του χαρουπιού χρησιμοποιούνται, βάση της νομοθεσίας της ΕΕ, ως πηκτική ουσία τροφίμων (Ε410) σε παγωτά, στη ζαχαροπλαστική και στο βρεφικό γάλα σκόνη. Άλευρο χαρουπιού χρησιμοποιείται επίσης στη σύνθεση των διαιτητικών τροφίμων, διότι, σε αντίθεση με το αλεύρι σιταριού, δεν περιέχει γλουτένη. Οι σπόροι του ήταν τα πρώτα «καράτια» στα κοσμηματοπωλεία της αρχαιότητας. Χρησιμοποιήθηκαν ως πρότυπο επειδή έχουν ομοιόμορφο βάρος (καράτι = 0.2 γρ.). Το κόμμι (κολλώδης ουσία) που παίρνουμε από τους σπόρους του χαρουπιού χρησιμοποιείται και στην κατασκευή χαρτιού, υφασμάτων, φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών. 

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ 

• Εσωτερικά: Ω αφέψημα από αλεύρι χαρουπιού. Προσθέστε 50 γρ. σε Ι λίτρο νερό για τ° βρέφη έωs έξι μηνώγ και 100 γρ. ανά λίτρο για τα παιδιά άνω των έξι μηνών. Δρα κατά τηs διάρροιαs των βρεφών. Δώστε στο μωρό ποσότητα αφεφήματοs ίση με ένα γεύμα του. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; 

Το χαρούπι οφείλει το παρατσούκλι του «ψωμί του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή» σε έναν θρύλο σύμ-φωνα με τον οποίο ο προφήτης το έτρωγε κατά τη διάρκεια της ζωής του ως ασκητής στην έρημο. 



Χοιρινές μπριζόλες με χορταρικά

 Χοιρινές μπριζόλες με χορταρικά 

Υλικά


  • 1/500 γραμμ. χοιρινές μπριζόλες 
  • 4-5 μεγάλες πατάτες 
  • 3-4 κρεμμύδια 
  • 4-5 καρότα 
  • 1-2 γούλες σέλινο 
  • 2-3 ντομάτες αλάτι, πιπέρι 
  • 30 γραμμ. αλεύρι 
  • 3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο 
  • 3-4 κουταλιές ντομάτα πελτές, 
  • κόρν φλάουρ 
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο 

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τα χορταρικά και τα κόβουμε σε στενές λουρίδες. Τα αναμιγνύουμε, τα πλένουμε με νερό και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τις μπριζόλες, τις πλαταίνουμε, αφαιρούμε γύρω γύρω το πολύ πάχος, τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλευρώνουμε και τις κοκκινίζουμε, τηγανιζοντάς τες σε δυνατή φωτιά, για 3'-4'. Στρώνουμε τα 1/2 χόρτα σε φαρδιά κατσαρόλα, τοποθετούμε επάνω τους τις μπριζόλες, τις σκεπάζουμε μετα υπόλοιπα χόρτα, προσθέτουμε το κρασί, τον πουρέ της ντομάτας λιωμένο σε λίγο νερό, συμπληρώνουμε ακόμη λίγο νερό να μισοσκεπαστούν τα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το βούτυρο του τηγανιού και τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες και να μείνουν με την σάλτσα τους. Βγάζουμε τότε προσεχτικά τις μπριζόλες, τις τοποθετούμε κατά σειρά σε πιατέλα και γύρω τους βάζουμε τα χορταρικά. Αφαιρούμε το λίπος από την σάλτσα, την πυκώνουμε με λίγο κόρν φλάουρ (1 κουταλιά), τις προσθέτουμε λίγο βούτυρο φρέσκο και περιχύνουμε τις μπριζόλες. 


06 Ιανουαρίου, 2021

8 κόλπα για καθαρή μπανιέρα


 

Ιμάμ μπαϊλντί φουρνιστό

 

Ιμάμ μπαϊλντί φουρνιστό

Υλικά 

  • 2 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες 
  • 4 κρεμμύδια (μέτρια) 
  • 112 κιλό ντομάτες μαίντανός ψιλοκομμένος 
  • 4 έως 5 σκελίδες σκόρδο
  •  αλάτι και πιπέρι 
  • ζάχαρη 
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λάδι 
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό 

Εκτέλεση 

Κόβετε τις μελιτζάνες στα τέσσερα και σε κάθε κομμάτι κάνετε μια βαθιά σχισμή από το μέρος του φλοιού. "Ετσι θα δημιουργηθεί άνοιγμα. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε. Αναμιγνύετε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη και γεμίζετε με το μίγμα το άνοιγμα κάθε κομματιού μελιτζάνας. Βάζετε τις μελιτζάνες μέσα σ' ένα γιουβέτσι και ρίχνετε επάνω το λάδι και το νερό. Ρίχνετε επίσης το περισσευμένο μίγμα των κρεμμυδιών. Σκεπάζετε το γιουβέτσι και ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο επί 2 1/2 ώρες. Το περιχύνετε κατά διαστήματα με τη σάλτσα. Το αφήνετε να κρυώσει και κατόπιν το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

 Σημ.: Το ιμάμ μπαϊλντί είναι καλύτερο αν το ετοιμάσετε από την προηγούμενη. Σ' αυτή τη συνταγή οι μελιτζάνες δεν τηγανίζονται προηγουμένως, όπως γίνεται συνήθως. "Ετσι, το φαγητό θα είναι κάπως ελαφρύτερο. 


05 Ιανουαρίου, 2021

Φτιάχνω κηπευτικά, για μεγάλη παραγωγή: Ξεκίνημα απο το μηδέν!!!


 

Κοτόπουλο με πράσινε ελιές

 Κοτόπουλο με πράσινε ελιές 



Υλικά

  • 3 κουτ. ελαιόλαδο 
  • 2 κουτ. βούτυρο  
  • 4 μισά στήθη κοτόπουλου  
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο  
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες  
  • 2 κόκκινες, κίτρινες ή πράσινες πιπεριές μεγάλες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια  
  • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες   
  • 200 γρ. ντοματούλες ξεφλουδισμένες, κομμένες στη μέση  
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί  
  • 1 και 1/2 φλ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι  
  • 4-6 κουτ. κρέμα γάλακτος  
  • 500 γρ. ζυμαρικά  Μάίντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα  

Εκτέλεση

Τηγανίζετε σε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και στο βούτυρο τα κομμάτια του κοτόπουλου, να ροδίσουν. Βγάζετε και διατηρείτε ζεστά. Τηγανίζετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά. Αδειάζετε τις ντοματούλες και αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος και τακτοποιείτε επάνω το κοτόπουλο. Περιχύνετε με το κρασί, σκεπάζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αδειάζετε τις ελιές στο ταψί, ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνετε με την κρέμα, σκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-20 λεπτά ακόμα. Στο μεταξύ, βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά. Σουρώνετε και μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τακτοποιείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου επάνω στα ζυμαρικά, περιχύνετε με τη σάλτσα των λαχανικών, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως. 


04 Ιανουαρίου, 2021

Ταλιατέλες με κρέμα

 Ταλιατέλες με κρέμα 


Υλικά 

  • 350 γραμμ. ταλιατέλες 
  • φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 
  • 50 γραμμ. βούτυρο 
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  •  1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα 
  • 1/2 ποτήρι αραιή κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι άσπρο ξηρόκρασί 
  • 1 αυγό, 
  • αλάτι 

Εκτέλεση 

Κοπανίζετε ελαφρά το φιλέτο κοτόπουλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το καβουρδίζετε σε 30 γραμμ. βούτυρο. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί, αλατίζετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ: λιώνετε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει, αλάτι και λίγο λίγο, το γάλα ζεστό. "Οταν δέσει η μπεσαμέλ, βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο του αυγού, την κρέμα γάλακτος και το κοτόπουλο κομμένο μικρά κομματάκια. Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε αμέσως με τη σάλτσα. Αδειάζετε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο πιρέξ και τα βάζετε στο φούρνο να ροδίσουν. 


25 Δεκεμβρίου, 2020

Κοτοπουλάκια γεμιστά με ρύζι

 Κοτοπουλάκια γεμιστά με ρύζι 

Υλικά


  • 5 κ 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 1 κ 1/2 κουτ. γλ. αλάτι 
  • 3/4 φλ άγριο ρύζι 
  • 1 κ 1/2 φλ ρύζι μακρύκοκκο 
  • 500 γρ. χοιρινά λουκάνικα (μόνο τη σάρκα τους) 
  • 1 κ 1/2 φλ σέλερι ψιλοκομμένο 
  • 1 φλ κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 6 κοτοπουλάκια (600-700 γρ. το καθένα) 
  • 400 γρ. κομπόστα με Βερίκοκα (σε Βαζάκι) 

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 5 φλιτζάνια από τον ζωμό με λίγο αλάτι, να βράσει. Ρίχνετε μέσα το άγριο ρύζι, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε το μακρύκοκκο ρύζι και σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό. 

Σε τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία τηγανίζετε τη σάρκα από τα λουκάνικα, το σέλερι και το κρεμμύδι, ώσπου τα λουκάνικα να πάρουν «χρώμα» και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε το μίγμα του ρυζιού και ανακατεύετε καλά. 

Μοιράζετε περίπου 3/4 φλιτζανιού σε κάθε κοτοπουλάκι και αδειάζετε την υπόλοιπη γέμιση σε πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα κοτοπουλάκια με το στήθος προς τα πάνω σε ρηχό ταψί, δένετε τα μπουτάκια τους και ψήνε-τε χωρίς καπάκι στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. 

Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε τα βερίκοκα και τον υπόλοιπο ζωμό να βράσουν. Περιχύνετε τα κοτοπουλάκια και ψήνετε για 35-40 λεπτά, αλείφοντάς τα μερικές φορές. Βάζετε το πυρίμαχο σκεύος με τη γέμιση που έχετε κρατήσει στον φούρνο για να ψηθεί τα τελευταία 35-40 λεπτά του ψησίματος των κοτόπουλων. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε 


24 Δεκεμβρίου, 2020

Κουμαριά

Κουμαριά 

Arbutus unedn 

Οικογένεια Ερειχοειδών • Άρβουτοs η κοινή 

 

Ιστορία του φυτού Σύμφωνα με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο, «τα κούμαρα είναι φρούτα χωρίς αξία. Την άποψη αυτή καταδεικνύει και το ίδιο το όνομα του φυτού Arbutus unedo.


Το όνομα αυτό προέρχεται από το λατινικό unum edo που σημαίνει «τρώω μόνο ένα». Η κουμαριά δεν φαίνεται να ήταν πολύ γνωστή στην αρχαιότητα: Βασικά συστατικά Τα φύλλα της κουμαριάς περιέχουν τανίνη, μια πικρή ουσία, και φαινολικές γλυκοσίδες, συμπεριλαμβανομένης και της αρβουτοσίδής. Οι καρποί της είναι πλούσιοι σε υδατάνθρακες και οργανικά οξέα. 

  • Θεραπευτικές ιδιότητες 

• Τα νωπά φύλλα και οι νέοι βλαστοί είναι διουρητικοί και στυπτικοί. Η αρβουτοσίδη που περιέχουν είναι ένα αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος. 

• Τα φύλλα της κουμαριάς χρησιμοποιούνται επίσης κατά της διάρροιας, της δυσεντερίας, της κυστίτιδας και της ουρηθρίτιδας. 

• Οι γαργάρες βοηθούν να απαλλαγούμε από τον πονόλαιμο. 

• Η ρίζα, η οποία έχει στυπτική δράση, μερικές φορές χρησιμοποιούνταν για την αρτηριοσκλήρωση, την κακή κυκλοφορία του αίματος και για την υψηλή αρτηριακή πίεση. 

• 0 καρπός, το κούμαρο, Θεωρείται διουρητικό, 


ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ 

 • ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ: 

Ως έγχυμα: Βάλτε 10 γρ. φρέσκα φύλλα ανά λίτρο 1 βραστού νερού και πιείτε το υγρό την ίδια ημέρα για να επωφεληθείτε από τιs διουρητικέs και τιs αντιδιαρροϊχέs ιδιότητέs του ή για να αντιμετωπίσετε τιs διαταραχέs του ουροποιητικού συστήματοs. 

  • Μαρμελάδα από κούμαρα. 

Χρησιμοποιήστε ζάχαρη και καρπούς σε ίσα μέρη.


Είναι εξαιρετική για την ήπια διάρροια. 

αλλά χρησιμοποιείται και ως στυπτικό κατά της διάρροιας.

 ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ: 

Το κούμαρο είναι αρωματικό, κρεμώδες και γλυκό. Τα κούμαρα είναι πολύ νόστιμα και ωμά, καλύτερα από ό,τι όταν έχουν ωριμάσει πλήρως. Ορισμένοι βέβαια Θεωρούν τους καρπούς αυτούς δύσπεπτους, κάτι όμως που λύνεται με το μαγείρεμα. Καθώς η κουμαριά κάνει πολλά κούμαρα, αξίζει τον κόπο να κάνετε κομπόστες και μαρμελάδες. Στην Ισπανία και τη Βόρεια Αφρική χρησιμοποιούν τα κούμαρα για να φτιάξουν γρανίτες καθώς και ένα αρωματικό ποτό που μοιάζει με το ρακί. Στη χώρα μας φτιάχνουν κυρίως λικέρ από κούμαρα. Οι καρποί αυτοί περιέχουν υδατάνθρακες και κατά συνέπεια είναι Θρεπτικοί. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; 

Οι Ρωμαίοι είχαν χάνει την κουμαριά σύμβολο της Άρτεμης, της αδελφής του Απόλλωνα και φίλης του Ιανού, του φρουρού των πυλών. Η Θεά κρατούσε μακριά τις κακές νεράιδες και θεράπευε τα άρρωστα παιδιά με το ραβδί της από κουμαριά. Στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης και του αγώνα για ανεξαρτησία, μεταξύ του 1848 και του 1870, οι πατριώτες είχαν την κουμαριά σύμβολό τους. Πράγματι, το δέντρο έχει πράσινα φύλλα, λευκά λουλούδια και κόκκινους καρπούς, τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. 



Ροσμπίφ

 Ροσμπίφ 

έτοιμο σε 3 1/2 ώρες - μερίδες 6  

Υλικά


  • 2 κομμάτια μοσχαρίσιες μπριζόλες άκοπες (2-3 κιλά το καθένα)  
  • 2 κουτ. γλ σπόροι φινόκιο  
  • 2 κουτ. γλ ξερό δενδρολίβανο κοπανισμένο  
  • 2 κουτ. γλ ξερός βασιλικός  
  • 2 κουτ. γλ ξερή μαντζουράνα 
  • 2 κουτ. γλ. ξερό Θυμάρι 
  • 2 κουτ. γλ ξερό φασκόμηλο ψιλοκομμένο 
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες 
  • 6 κλωναρόκια δενδρολ(Βανου 

ΣΑΛΤΣΑ 

  • 1'/2 φλ κρέμα γάλακτος 
  • 2 κουτ. γλ horseradish sauce 
  • 2 κουτ. τσόιός ψιλοκομμένα 
  • 3 κουτ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση 

Αφαιρείτε τις ίνες και το εμφανές λίπος από το κρέας. Δένετε με σπάγκο πολύ σφιχτά. Σε μικρό μπολ ανακατεύετε το φινόκιο, το δενδρολίβανο, τον βασιλικό, τη μαντζουράνα, το θυμάρι και το φασκόμηλο και τρίβετε με το μίγμα τα δύο κομμάτια του κρέατος. 

Ακουμπάτε το κρέας σε σχάρα μέσα σε μεγάλο ταψί. Σκεπάζετε με τα κρεμμύδια και τα κλωναράκια του δενδρολίβανου. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 2 1/2-3 1/2 ώρες ή ώσπου το κρέας να ψηθεί καλά και να μαλακώσει. 

Πετάτε τα κρεμμύδια και τα κλωναράκια του δενδρολίβανου και αφήνετε το κρέας να «σταθεί» για 10-15 λεπτά πριν το κόψετε σε μπριζόλες. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μικρό μπολ και τα σερβίρετε μαζί με το κρέας.


23 Δεκεμβρίου, 2020

Πως καθαρίζουμε το μπλέντερ


 

Χειμωνιάτικη πικάντικη σαλάτα

 Χειμωνιάτικη πικάντικη σαλάτα 

Υλικά


• 1 φλιτζ. τσαγιού λάχανο 

• 1 /2 φλιτζ. τσαγιού καρότο 

• 1 /2 φλιτζ. τσαγιού ραπανάκια 

• 1 /2 φλιτζ. τσαγιού ρέβα 

• 1 /2 φλιτζ. τσαγιού κρεμμύδι 

• 1 ματσάκι μαϊντανό 

• 3-4 αγγουράκια τουρσί 

• 3 κουτ. σούπας κάπαρη 

• 100 γραμ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι) 

• 2 βρασμένα αβγά (ψιλοκομμένα) 
• χυμό λεμονιού 

• λευκό ξίδι 

• αλάτι 

• έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

Εκτέλεση


Πλένετε καλά το λάχανο, τα καρότα, τα ραπανά-κια, τη ρέβα και το μαϊντανό. Τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε. 
Τα βάζετε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα και προσθέτετε το κρεμμύδι και τα αγγουράκια, επίσης ψιλοκομμένα. 
Προσθέτετε και τις ελιές μαζί μετα αβγά και την κάπαρη και ανακατεύετε απαλά. 
Ρίχνετε σε γυάλινο μπολ με καπάκι όλα τα υλικά της σάλτσας. Κλείνετε καλά με το καπάκι και τα χτυπάτε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.